Βεδική Αστρολογία

Η Αστρολογία συνόδεψε τον άνθρωπο απο την αρχη της δημιουργίας του εως και σήμερα.
Μεσα απο την μελέτη της γινεται φανερή η αιτια των πραγμάτων που κινεί κάθε τι στο σύμπαν.
Εμβαθύνοντας κάποιος σε αυτη, κατανοεί τη σχεση των ουράνιων σωμάτων με την καθημερινότητα μας οπως και ουσιαστικές αλήθειες της ζωής. Με την εφαρμογή της, ο άνθρωπος θα μπορέσει να εχει περισσότερη αυτογνωσία και να ωφεληθεί απο τη ζωή του.
Σχεδιάζοντας ενα γενέθλιο χάρτη με βαση τον ωροσκόπο (το αστέρι που ανατέλει εκείνη την στιγμή) τοποθετούμε τους πλανήτες στον κατάλληλο οίκο η θέση.
Από ένα ωροσκόπιο μπορουμε να λάβουμε σημαντικές πληροφορίες για τον χαρακτήρα και φυση ενός ανθρώπου. Για παράδειγμα κάθε οικος από τους 12 που υπάρχουν σε ένα χάρτη, συμβολίζει διάφορα θέματα όπως τόπος κατοικίας, επάγγελμα, σχέση με το περιβάλλον, την κοινωνία, συναισθηματική κατάσταση, πνευματική ταση, αντίληψη, για να ονομάσουμε κάποια.
Η θέση ενός πλανήτη σε ένα συγκεκριμένο οίκο και ανάλογα την κατάσταση του θα χρωματίσει και θα επηρεάσει σημαντικά την ζωη μας. Άλλωστε είναι εμφανές η επιροή που δεχόμαστε από της φάσεις της Σελήνης, η την παρουσία η απουσία του Ήλιου.
Μια σημαντική λεπτομέρια της Βέδικης αστρολογίας είναι η έμφαση που δίνει στην Σελήνη. Τα 12 ζώδια αναλύονται περισσότερο σε 27 Nakshatras (αστερισμούς) από τους οποίους έχουμε σημαντικές πληροφορίες για την εξέλιξη μας σε αυτή τη ζωή. Έτσι υπολογίζονται οι εποχές (Maha Dashas όπως ονομάζονται) που θα δυανύουμε από την στιγμή της γεννήσεως και που διαρκούν για 120 χρόνια. Μέσα σε αυτές της εποχές βιώνουμε την επιρροή κάθε πλανήτη από τους 9 που ασχολείται η Βέδικη αστρολογία για μια περίοδο. Έτσι καθε εποχή ένα συγκεκριμένο θέμα θα γίνει πιο επίκαιρο, θα έρθει στην επιφάνεια και θα φέρει ένα αποτέλεσμα. Θέματα όπως πότε είναι κατάλληλη εποχή για προσωπική εξέλιξη, επαγγελματική, πνευματική αναζήτηση, γάμος, και κάθε τι που θα μπορούσε να μας απασχολήσει μπορεί να φανεί από εκει.
Ο ρόλος της αστρολογίας θα λέγαμε είναι σαν ενας καλός μας φίλος που μας γνωρίζει καλά, ισως οσο εμεις τον ιδιο μας τον εαυτό και μπορεί να μας δώσει μια συμβουλή. Μια καλή συμβουλή την καταλλήλη έποχη μπορεί φυσικά να αλλάξει την ζωή ολόκληρη…


Μπορούμε να το προσεγγίσουμε σαν να παρακολουθούμε το δελτίο του καιρού. Βλέποντας ότι θα βρέχει της επόμενες ημέρες, γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να σταματήσουμε την βροχή (η την μοίρα) αλλα θα φορέσουμε ένα αδιάβοχο σακάκι, η θα χρησιμοποιήσουμε μια ομπρέλα για να μην βρεχόμαστε, μέχρι να περάσει η μπόρα.

Με την στήριξη της αστρόλογιας εμπνεόμαστε στο να έχουμε επίγνωση σε καθε επόχη, να παρατηρούμε την παροδικότητα στην ζωή και να ενεργούμε με σοφία, υπομονή σε κάθε περίσταση που περνάμε.